Skjem bort middagsgjestene med et ordentlig luksusmåltid! Vi lager confitert andelår med en fyldig rødvinssaus, i tillegg til en kremet grateng med rotfrukter, en lekker salat med smuldret gresk ost og valnøtter, og det hele toppes med sprø, ovnsbakt grønnkål.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
430 g
Konfitert andelår sous vide
1 stk
Pastinakk
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
20 g
Kyllingkraft
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Salatblanding
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 stk
Sitron
50 g
Grønnkål
¼ ts
Salt til kjøtt
½ dl
Melk til grateng
½ ts
Salt til grateng
1 ss
Olje til grønnkål
¼ ts
Salt til grønnkål
2 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Legg andelår på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, med skinnsiden opp. Kast resterende sky fra pakken.
Krydre skinnet med salt og bak i ovnen i 30 min.
I mellomtiden, skjør potet og pastinakk (skrelt) i 1/2 cm tynne skiver.
Kok potet og pastinakk i 8-10 min, til de er myke men ikke helt gjennomkokte. Hell av vannet og legg rotfruktene tilbake i kjelen.
I mellomtiden, legg valnøtter på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 4-5 min, eller til gylne. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, matfløte, melk, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Legg potet og pastinakk over i et jevnt lag i en ildfast form. Hell over fløtesaus og strø over finrevet ost.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til rotfruktene er gjennomstekte og osten er gyllen.
Bland grønnkål, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Når det gjenstår 6 min av andens steketid, spre grønnkål i et jevnt lag på den andre siden av stekebrettet. Bak i ovnen i 4-6 min, eller til sprø. Ta ut av ovnen og la kjølne.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Halver sitron.
Smuldre gresk ost.
Bland salatblanding, gresk ost, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Varm rødvinssaus, kyllingkraft, vann, smør og en klype salt og pepper i en liten kjele på middels høy varme. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmt.
Anrett andelår, grateng og salat på tallerkener.
Øs saus over and og strø grønnkål over and og grateng.
Topp salat med valnøtter.