Vintervarm confitert and og fyldig rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vintervarm confitert and og fyldig rødvinssaus

Vintervarm confitert and og fyldig rødvinssaus

med rotfruktgrateng og gresk ost

Skjem bort middagsgjestene med et ordentlig luksusmåltid! Vi lager confitert andelår med en fyldig rødvinssaus, i tillegg til en kremet grateng med rotfrukter, en lekker salat med smuldret gresk ost og valnøtter, og det hele toppes med sprø, ovnsbakt grønnkål.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Sulfitter
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

430 g

Konfitert andelår sous vide

1 stk

Pastinakk

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

20 g

Kyllingkraft

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

60 g

Salatblanding

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 stk

Sitron

50 g

Grønnkål

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ dl

Melk til grateng

½ ts

Salt til grateng

1 ss

Olje til grønnkål

¼ ts

Salt til grønnkål

2 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 dl

Vann til saus

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1327 kcal
Energi (kj)5553 kj
Fett87 g
Mettet fett30.5 g
Karbohydrater71.9 g
Sukker15.2 g
Protein65.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak andelår
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Legg andelår på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, med skinnsiden opp. Kast resterende sky fra pakken.

Krydre skinnet med salt og bak i ovnen i 30 min.

Forbered rotfrukter
2

I mellomtiden, skjør potet og pastinakk (skrelt) i 1/2 cm tynne skiver.

Kok potet og pastinakk i 8-10 min, til de er myke men ikke helt gjennomkokte. Hell av vannet og legg rotfruktene tilbake i kjelen.

Rist valnøtter
3

I mellomtiden, legg valnøtter på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 4-5 min, eller til gylne. Sett til side.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, matfløte, melk, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Lag grateng
4

Legg potet og pastinakk over i et jevnt lag i en ildfast form. Hell over fløtesaus og strø over finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til rotfruktene er gjennomstekte og osten er gyllen.

Bland grønnkål, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Når det gjenstår 6 min av andens steketid, spre grønnkål i et jevnt lag på den andre siden av stekebrettet. Bak i ovnen i 4-6 min, eller til sprø. Ta ut av ovnen og la kjølne.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver sitron.

Smuldre gresk ost.

Bland salatblanding, gresk ost, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Varm rødvinssaus, kyllingkraft, vann, smør og en klype salt og pepper i en liten kjele på middels høy varme. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmt.

Server
6

Anrett andelår, grateng og salat på tallerkener.

Øs saus over and og strø grønnkål over and og grateng.

Topp salat med valnøtter.