Dansk kjøttgryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dansk kjøttgryte

Dansk kjøttgryte

med potetmos og rødbeterelish

Dansk kjøttgryte med potetmos og rødbeterelish.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Rødbete

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

½ stk

Squash

4 g

Kjøttbuljong

½ boks

Tomatpure

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

½ pose

Bladpersille

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

2 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier729 kcal
Energi (kj)3052 kj
Fett34.41 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater69.32 g
Sukker32.1 g
Protein36.2 g
Natrium420 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. 

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, til myk. La hvile under lokk til servering.

Stek grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Riv rødbete (uskrelt) grovt.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av rødløken med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, til myk.

Tilsett rødbete, balsamico, vann [1/2 dl | 1 dl], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Kok under omrøring i 5-6 min, til rødbeten er myk og sausen er redusert. Overfør til en skål og sett til side.

Forbered råvarer
3

Riv squash [1/2 stk, 2P] og gulrot (uskrelt) grovt.

Plukk persilleblader [1/2 pakke, 2P].

Stek kjøttdeig og grønnsaker
4

Vask stekepannen, og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kjøttdeig og resterende rødløk i 4-5 min, eller til brunet. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.

Tilsett gulrot, squash, Mamas Favoritt, soyasaus og tomatpuré [1/2 boks, 2P]. Stek i ytterligere 2-3 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Bland vann [2 dl | 4 dl], kjøttbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og mel [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Rør til klumpfri.

Hell blandingen i stekepannen med kjøttdeig og grønnsaker, og la småkoke i 5-6 min, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett potetmos på tallerkener.

Hell kjøttdeiggryta over og pynt med persilleblader.

Legg rødbeterelish på siden.