Dansk kjøttgryte med potetmos og rødbeterelish.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Rødbete
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
½ stk
Squash
4 g
Kjøttbuljong
½ boks
Tomatpure
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
½ pose
Bladpersille
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ ss
Smør (steg 1)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
2 dl
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og skjær i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], smør [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, til myk. La hvile under lokk til servering.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Riv rødbete (uskrelt) grovt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek halvparten av rødløken med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, til myk.
Tilsett rødbete, balsamico, vann [1/2 dl | 1 dl], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Kok under omrøring i 5-6 min, til rødbeten er myk og sausen er redusert. Overfør til en skål og sett til side.
Riv squash [1/2 stk, 2P] og gulrot (uskrelt) grovt.
Plukk persilleblader [1/2 pakke, 2P].
Vask stekepannen, og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og resterende rødløk i 4-5 min, eller til brunet. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.
Tilsett gulrot, squash, Mamas Favoritt, soyasaus og tomatpuré [1/2 boks, 2P]. Stek i ytterligere 2-3 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Bland vann [2 dl | 4 dl], kjøttbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og mel [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Rør til klumpfri.
Hell blandingen i stekepannen med kjøttdeig og grønnsaker, og la småkoke i 5-6 min, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett potetmos på tallerkener.
Hell kjøttdeiggryta over og pynt med persilleblader.
Legg rødbeterelish på siden.