Danske kjøttkaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danske kjøttkaker

Danske kjøttkaker

med karamellisert løk og ovnsbakte rødbeter

Danske kjøttkaker med karamellisert løk og ovnsbakte rødbeter.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Soya
Gluten
Bygg
Sennep
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Rødbete

1 stk

Løk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kjøttbuljong

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ss

Smør (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier677 kcal
Energi (kj)2835 kj
Fett31.2 g
Mettet fett12.2 g
Karbohydrater63.75 g
Sukker34.9 g
Protein33.77 g
Natrium494.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) og rødbete (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gylne.

Stek løk
2

Skjær løk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje og smør [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek løk med en klype salt i 4-5 min. Senk til lav varme og tilsett balsamico og en skvett vann. Kok i 15 min.

Sylt agurk
3

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [2 ts | 4 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurken er dekket. Rør litt og sett til side. Hell av væsken før servering.

Stek kjøttkaker
4

Bland kjøttdeig, worcestersaus [½ pakke, 2P] og panko i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person). Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken. Ikke vask pannen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett vann [½ dl | 1 dl], brun saus og kjøttbuljong. Krydre med en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener. Topp kjøttkaker med karamellisert løk og saus. Legg syltet agurk på siden.