Danske kjøttkaker med karamellisert løk og ovnsbakte rødbeter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Rødbete
1 stk
Løk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kjøttbuljong
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
2 ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ss
Smør (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) og rødbete (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gylne.
Skjær løk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje og smør [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek løk med en klype salt i 4-5 min. Senk til lav varme og tilsett balsamico og en skvett vann. Kok i 15 min.
Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [2 ts | 4 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurken er dekket. Rør litt og sett til side. Hell av væsken før servering.
Bland kjøttdeig, worcestersaus [½ pakke, 2P] og panko i en skål. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person). Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken. Ikke vask pannen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett vann [½ dl | 1 dl], brun saus og kjøttbuljong. Krydre med en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener. Topp kjøttkaker med karamellisert løk og saus. Legg syltet agurk på siden.