Danske kjøttkaker med karamellisert løk og ovnsbakte rødbeter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Rødbete
1 stk
Løk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
4 g
Kjøttbuljong
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) og rødbete (uskrellet) i 1 cm båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-30 min, eller til gylne.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 5-6 min under omrøring.
Tilsett balsamico, vann [1 ss | 2 ss], sukker [1 ss | 2 ss] og en klype salt og bland godt. Kok i 3-5 min, til mørkt. Sett til side på en tallerken.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurken er dekket. Rør litt og sett til side. Hell av væsken før servering.
Bland kjøttdeig, worcestersaus [1/2 pakke, 2P], panko, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person). Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken. Ikke vask pannen.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett vann [½ dl | 1 dl], brun saus, kjøttbuljong og en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener.
Topp kjøttkaker med karamellisert løk og saus.
Legg syltet agurk på siden.