Danske kjøttkaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danske kjøttkaker

Danske kjøttkaker

med karamellisert løk og ovnsbakte rødbeter

Lyst på en dansk klassiker? I dag skal vi lage danske kjøttboller, som får en spennende smak av worcestersaus. Vi serverer danske kjøttboller med ovnsbakte rotfrukter, karamellisert løk, brun saus og hjemmesyltet agurk.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Soya
Gluten
Bygg
Sennep
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

2 stk

Rødbete

1 stk

Løk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

4 g

Kjøttbuljong

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Vann (steg 3)

1 stk

Egg (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier668 kcal
Energi (kj)2796 kj
Fett30.2 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater61.1 g
Sukker34 g
Protein36.4 g
Natrium527 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter og rødbete (begge uskrellet) i 1 cm båter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-35 min, eller til møre. 

Stek løk
2

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 5-6 min under omrøring. 

Tilsett balsamico, vann [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og bland godt. Kok i 3-5 min, til mørkt. Sett til side på en tallerken.

Sylt agurk
3

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Bland agurk i skålen og sett til side. Hell av væsken før servering.

Stek kjøttkaker
4

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk] worcestersaus [1/2 pakke, 2P], panko, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person).

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken. Ikke vask pannen.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels varme.

Tilsett vann [1 dl | 2 dl], brun saus, kjøttbuljong og en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm. Deretter rør inn karamellisert løk.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener.

Topp kjøttkaker med saus.

Legg syltet agurk på siden.