Danske kjøttkaker i brun saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danske kjøttkaker i brun saus

Danske kjøttkaker i brun saus

med bacon- og gressløkmos og spinatsalat

I dag skal vi lage danske kjøttkaker, eller "frikadeller", som de kaller det. Tilbehøret i dag er alt annet enn klassisk, for vi skal nemlig lage en potetmos med bacon og gressløk, og vi skal blande en frisk spinatsalat med reddiker, dill og honning- og sennepsdressing.

Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

1 stk

Løk

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

75 g

Reddiker

1 pose

Dill

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

140 g

Bacon, terninger

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1061 kcal
Energi (kj)4441 kj
Fett65.4 g
Mettet fett31.4 g
Karbohydrater68.3 g
Sukker22.5 g
Protein50.3 g
Natrium50.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell poteter og skjær i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet.

Tilsett halvparten av creme fraiche og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel til mykt. Sett på lokk og sett til side til servering. 

Stek bacon
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Riv løk fint.

Stek frikadeller
3

Bland kjøttdeig, panko, revet løk, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Fukt hendene og form farse til flate kjøttboller (4 per person).

Varm opp stekepannen brukt til bacon (ikke vask pannen) på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. 

Skjær reddiker i tynne skiver.

Grovhakk dill. 

Bland spinat, reddiker, dill, honning- og sennepsdressing og resterende creme fraiche i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Lag saus
5

Hell ut fett fra stekepannen og varm opp på middels varme.

Tilsett brun saus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.

Finhakk gressløk.

Rett før servering, rør bacon og gressløk inn i potetmosen.

Server
6

Anrett kjøttboller, potetmos og salat på tallerkener.

Hell brun saus over kjøttkakene.