Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Dill
½ stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Tomat
60 g
Salatblanding
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min eller inntil gylne.
Finhakk dill. Riv sitronskall [½ stk, 2P] og skjær sitron i båter. Press eller finhakk hvitløk. Bland dill, sitronskall, hvitløk, panko [½ pose, 2P] og en skvett olivenolje* i en skål. Smak til med salt* og pepper*.
Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir. Legg på et nytt stekebrett med bakepapir med skinnsiden ned. Dryss over med urtepanko. Press forsiktig så det sitter fast. TIPS: Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den skal brukes senere!
Når det gjenstår 10 min av tiden til pommes frites i ovnen, bak laks i 6-10 min, eller inntil pankoen er gyllen.
Grovhakk tomat. Bland en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt* og pepper* i en bolle. Bland tomat og salat sammen i bollen. TIPS: Vent med å blande det hele sammen til rett før servering, så bladene holder seg sprø.
Anrett laks, pommes frites og salat på tallerkener. Dryss med overskytende urtepanko. Serveres med majones ved siden av.