Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Tomat
60 g
Salatblanding
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
500 g
Poteter
1 pose
Dill
½ stk
Sitron
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.
Finhakk dill. Riv en klype sitronskall [1/2 stk, 2P] og skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Bland dill, panko [1/2 pose, 2P], sitronskall, hvitløk og olivenolje* [2 tbsp | 4 tbsp] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Tørk fisken med papir. Legg fisken med skinnet ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over fisken. Press forsiktig så det fester seg. TIPS: Litt av pankoen vil falle av på stekebrettet, men det kan du bruke senere!
Når pommes frites har 10 min igjen, bak fisken i ovnen i 6-10 min. VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.
Grovhakk tomat. Bland en skvett olivenolje*, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en skål. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Bland inn tomat og salatblanding, og rør godt. TIPS: Rør salaten rett før servering, så holder den seg sprø.
Fordel dill- og sitronpanert torsk, pommes frites og grønn salat på tallerkener. Strø over resterende skorpe fra stekingen med majones på siden.