Dillpanert dorade og tartarsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanert dorade og tartarsaus

Dillpanert dorade og tartarsaus

med ovnsbakte poteter og stekte sukkererter

I dag skal vi lage en fantastisk fiskerett med dorade. Vi panerer dorade i dill og steker den sprø og god. Samtidig baker vi poteter i ovnen, og steker både sukkererter og reddiker. Vi topper alt med en hjemmelaget tartarsaus med sjalottløk, sitron, sennep, aioli og persille.

Tags:
Melkefri
Under 50g karbo
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Dorade

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Sjalottløk

7.5 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 pose

Bladpersille

500 g

Poteter

1 pose

Sukkererter

75 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier846 kcal
Energi (kj)3541 kj
Fett47.8 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater62.1 g
Sukker8.9 g
Protein41.5 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 
 
Del poteter (uskrelt) i kvarte biter.
 
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 
 
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Forbered sjalottløk
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
 
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 
 
Bland sjalottløk, sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Forbered fisk
3

Finhakk dill. Finhakk eller press hvitløk. 
 
Bland dill, panko, hvitløk og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 
 
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre skinn
og kjøtt med en klype salt. Overfør til et nytt
stekebrett med bakepapir. 
 
Hell dill- og pankoblandingen over fisken og
press ned slik at blandingen setter seg. Sett til side.

Ovnsbak fisk
4

Når potetene har 8 min igjen av steketiden, sett brettet med fisk inn i ovnen. 
 
Bak i 8 min, eller til gjennomstekt og gyllen skorpe.
 
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Stek grønnsaker
5

Skjær endene av sukkererter. 
 
Skjær reddikeri to. 
 
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 
Stek sukkererter, reddiker og en klype salt og
pepper i 3-4 min, eller til sukkerertene begynner å bli myke.
 
Finhakk persille.
 
Rett før servering, bland sennep [1/2 pakke, 2P], aioli, persille og en klype pepper med sjalottløk.

Server
6

Anrett poteter, dillpanert dorade og grønnsaker på tallerkener. 
 
Server tartarsaus i en liten skål ved siden av. 
 
Server resterende sitronbåter på siden.