Hvis det er noe vi liker her i nord, så er det panert fisk. Kombinasjonen av ovnsbakt sprø rasp og fløyelsmyk, saftig fisk er ikke til å ta feil av, og denne oppskriften på panert laks er et godt eksempel. Under et sprøtt skjold av sitron- og dillpanering, gjemmer det seg en herlig laksefilet! Vi lager også hjemmelaget pommes frites og grønn salat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Tomat
60 g
Salatblanding
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Sitron
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Finhakk dill. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Press eller finhakk hvitløk. Bland dill, hvitløk, panko [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir. Legg laks med skinnet ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over. Press forsiktig så pankoen fester seg. TIPS: Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den kan brukes senere!
Når det gjenstår 10 min av tiden til pommes frites i ovnen, bak laks i 6-10 min, til pankoen er gyllen og laksen er gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Grovhakk tomat. Bland olivenolje [1 ss | 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt og pepper i en skål. Bland tomat og salatblanding i skålen.
Anrett laks, pommes frites og tomatsalat på tallerkener. Strø overskytende urtepanko over. Server majones ved siden av.