Dillpanert laks og tartarsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanert laks og tartarsaus

Dillpanert laks og tartarsaus

med ovnsbakte poteter og stekte sukkererter

I dag skal vi lage en fantastisk fiskerett med dorade. Vi panerer dorade i dill og steker den sprø og god. Samtidig baker vi poteter i ovnen, og steker både sukkererter og reddiker. Vi topper alt med en hjemmelaget tartarsaus med sjalottløk, sitron, sennep, aioli og persille.

Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Sennep
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Sjalottløk

6 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 pose

Bladpersille

500 g

Poteter

1 pose

Sukkererter

75 g

Reddiker

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier874 kcal
Energi (kj)3657 kj
Fett53.3 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater62.2 g
Sukker8.8 g
Protein35.9 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Del poteter (uskrelt) i kvarte.

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered sjalottløk
2

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland sjalottløk, sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Forbered fisk
3

Finhakk dill. Finhakk eller press hvitløk. 

Bland dill, panko, hvitløk og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

Klapp laks tørr med kjøkkenpapir. Krydre skinn og kjøtt med en klype salt. Overfør til et annet stekebrett med bakepapir. 

Hell dill- og pankoblandingen over fisken og press ned slik at blandingen setter seg. Sett til side.

Ovnsbak fisk
4

Når potetene har 8 min igjen av steketiden, sett brettet med laks inn i ovnen. 

Bak i 7-8 min, eller til gjennomstekt og gyllen skorpe.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Stek grønnsaker og lag tartarsaus
5

Skjær endene av sukkererter. 

Skjær reddiker i to. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek sukkererter, reddiker og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til sukkerertene begynner å bli myke.

Finhakk persille [1/2 pakke, 2P].

Rett før servering, bland sennep [1/2 pakke, 2P], aioli, persille og en klype pepper med sjalottløk.

Server
6

Anrett poteter, dillpanert laks og grønnsaker på tallerkener. 

Server tartarsaus i en liten skål ved siden av. 

Server resterende sitronbåter på siden.