I dag skal vi lage en fantastisk fiskerett med dorade. Vi panerer dorade i dill og steker den sprø og god. Samtidig baker vi poteter i ovnen, og steker både sukkererter og reddiker. Vi topper alt med en hjemmelaget tartarsaus med sjalottløk, sitron, sennep, aioli og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Dill
½ stk
Sitron
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Sjalottløk
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 pose
Bladpersille
500 g
Poteter
1 pose
Sukkererter
75 g
Reddiker
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Del poteter (uskrelt) i kvarte.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland sjalottløk, sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Finhakk dill. Finhakk eller press hvitløk.
Bland dill, panko, hvitløk og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Klapp laks tørr med kjøkkenpapir. Krydre skinn og kjøtt med en klype salt. Overfør til et annet stekebrett med bakepapir.
Hell dill- og pankoblandingen over fisken og press ned slik at blandingen setter seg. Sett til side.
Når potetene har 8 min igjen av steketiden, sett brettet med laks inn i ovnen.
Bak i 7-8 min, eller til gjennomstekt og gyllen skorpe.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær endene av sukkererter.
Skjær reddiker i to.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sukkererter, reddiker og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til sukkerertene begynner å bli myke.
Finhakk persille [1/2 pakke, 2P].
Rett før servering, bland sennep [1/2 pakke, 2P], aioli, persille og en klype pepper med sjalottløk.
Anrett poteter, dillpanert laks og grønnsaker på tallerkener.
Server tartarsaus i en liten skål ved siden av.
Server resterende sitronbåter på siden.