Dukkah- og pistasjpanert halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah- og pistasjpanert halloumi

Dukkah- og pistasjpanert halloumi

med gressløkyoghurt og tomatsalat

La dere friste av denne herlige og smakfulle vegetarretten! Vi panerer halloumi med pistasjnøtter og vår egen krydderblanding, Dukkah-godt. Mens osten godgjør seg i ovnen, lager vi en frisk tomatsalat med reddiker. Server med sprøstekte potetbåter og en kremet gressløkyoghurt som dipp.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Gluten
Hvete
Sesam
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Reddiker

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

15 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

60 g

Salatblanding

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

1 pose

Gressløk

1 stk

Tomat

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til dressing

2 ss

Mel til panering

1

Egg til panering

1 ss

Olje til dressing

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1000 kcal
Energi (kj)4184 kj
Fett59.6 g
Mettet fett26.5 g
Karbohydrater73.4 g
Sukker10.2 g
Protein45.1 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bland gressløkyoghurt
2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Bland gressløk, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål.

Paner halloumi
3

Finhakk pistasjnøtter.

Skjær halloumi i 1 cm tykke skriver (3 per person).

Tilsett mel i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland pistasjnøtter, Dukkah-godt, panko, olivenolje og en stor klype pepper i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Det er viktig at nøttene hakkes fint, så de fester seg til halloumien.

Ovnsbak halloumi
4

Når det gjenstår 12 min av steketiden til poteter, legg halloumi på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje.

Ovnsbak i resterende tid, eller til gyllen.

Lag salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Grovhakk tomat.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Bland salatblanding, tomat, reddiker, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Fordel halloumi, salat og potet på tallerkener.

Server med en klatt gressløkyoghurt.