La dere friste av denne herlige og smakfulle vegetarretten! Vi panerer halloumi med pistasjnøtter og vår egen krydderblanding, Dukkah-godt. Mens osten godgjør seg i ovnen, lager vi en frisk tomatsalat med reddiker. Server med sprøstekte potetbåter og en kremet gressløkyoghurt som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Gressløk
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
60 g
Salatblanding
1 stk
Tomat
75 g
Reddiker
7.5 g
Dukkah-godt
(Inneholder Sesam, Sennep)
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Bland gressløk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Finhakk pistasjnøtter.
Skjær halloumi i 1 cm tykke skriver (3 per person).
Tilsett mel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland pistasjnøtter, Dukkah-godt [1/2 pose, 2P], panko, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en stor klype pepper i en tredje dyp tallerken.
Vend halloumi i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Det er viktig at nøttene hakkes fint, så de fester seg til halloumien.
Når det gjenstår 12 min av steketiden til poteter, legg halloumi på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje.
Ovnsbak i resterende tid, eller til gyllen.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Grovhakk tomat.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Bland salatblanding, tomat, reddiker, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Fordel halloumi, salat og potet på tallerkener.
Server med en klatt gressløkyoghurt.