Gjør din neste middag med familien helt spesiell med vår appelsinglaserte luksuslaks og remulade. Dette familiemåltidet byr på generøse porsjoner og fantastiske ingredienser, slik at du kan tilberede et festlig måltid til dine kjære uten stress og endeløse timer på kjøkkenet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Appelsin
1 pose
Dill
150 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
150 g
Remulade
(Inneholder Egg, Sennep)
400 g
Småpoteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 pose
Bladpersille
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Smør til glaze
1 ts
Sukker til glaze
2 ss
Vann til glaze
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skrell og skjær pastinakk i 1 cm tynne staver.
Grovhakk persille og dill.
Halver appelsin og spar to skiver til garnering.
Vend potet med smør og halvparten av persille før serveing.
Legg gulrot og pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myke.
Garner med resterende persille før servering.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Legg laks med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstelt.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett en stor skvett appelsinsaft, vann, sukker og en klype salt og pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Skjær endene av grønne bønner.
Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myke.
Grovhakk mandler og bland med grønne bønner.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Anrett laks på en stor tallerken. Topp med resterende olje fra stekebrettet og appelsinglaze.
Garner med dill og appelsinskiver.
Server med potet, grønne bønner, remulade og ovnsbakte rotfrukter i separate skåler ved siden av.