Falafel i flatbrød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel i flatbrød

Falafel i flatbrød

med sprø salat og tzatziki

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

250 g

Falafel

1 stk

Agurk

1 stk

Sitron

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

20 g

Sriracha

½ stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

2 stk

Flatbrød

1 pose

Bladpersille

1 stk

Salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier117 kcal
Energi (kj)491 kj
Fett4.6 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater11 g
Sukker10 g
Protein3.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220/200°C (varmluft). Skjær rødløk [1/2, 2P] i tynne skiver. Skjær tomat og halvdelen av agurk i 1 cm tykke terninger. Riv resterende agurk og press så mye væske ut som mulig. Press eller finhakk hvitløk [1/2 fedd, 2P]. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk persille.

Lag tzatziki
2

Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P], revet agurk og hvitløk i en liten bolle. Smak til med salt* og pepper*.

Stek falafel
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme, sørg for at hele bunnen av pannen er dekket. Tilsett falafel og stek i 2-3 min på hver side, eller til de er sprø og gjennomvarme.

Bland salat
4

Bland tomat, agurk, rødløk, persille, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og en smule olivenolje* i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. Riv av bladene på salaten.

Varm flatbrød
5

Pakk flatbrød inn i sølvpapir og varm i ovnen i 2-3 min.

Servér
6

Anrett salat, falafel, agurksalat, tzatziki og sriracha på flatbrød, og rull sammen. Servér resterende salat ved siden av.