"Family style" biff og peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
"Family style" biff og peppersaus

"Family style" biff og peppersaus

med gratinert blomkål og varm rødkålsalat

I dag blir det fest på middagsbordet, for vi skal lage en "family style" middag med mye godt. Vi steker biffen til perfeksjon, baker poteter i ovnen med rosmarin, gratinerer blomkål med ost og lager en nydelig peppersaus. Vi skal også lage en varm rødkålsalat til.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rosmarin

500 g

Poteter

275 g

Blomkål

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

150 g

Rødkål

25 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

300 g

Ytrefilet av storfe

2 g

Grovmalt pepper

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

½ pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier941 kcal
Energi (kj)3938 kj
Fett49 g
Mettet fett25 g
Karbohydrater72.7 g
Sukker25.5 g
Protein53.5 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.

Skjær potet (uskrellet) i 2 cm biter.

Plukk og grovhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P]. 

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper, og rosmarin. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gyllen. 

Bak blomkål
2

Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.

Legg blomkål i en ildfast form. Hell over mornaysaus og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Strø over mozzarella. Dekk til med folie og bak i ovnen i 25-30 min. Fjern folien halvveis. La hvile i et par min før servering.

Kok rødkål
3

Tilsett rødkål, balsamico, tranebær, sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 dl | 2 dl] i en kjele. La småkoke under lokk på middels varme i 15-18 min, til mør.

Stek biff
4

Mens rødkålen koker, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå.

Pakk biffen inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Stek biffen i 1-2 min mer hvis du vil ha det bedre stekt.

Lag peppersaus
5

Vask stekepannen og varm opp på middels varme.

Stek svart pepper i 1-2 min.

Tilsett rødvinssaus og bland godt. Senk til lav varme og rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P]. 

Finhakk persille [1/2 pose, 2P]. Strø persille over blomkålen før servering.

Server
6

Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener med poteter, gratinert blomkål og rødkålsalat.

Drypp litt saus over kjøttet og server resten på siden.