I dag blir det fest på middagsbordet, for vi skal lage en "family style" middag med mye godt. Vi steker biffen til perfeksjon, baker poteter i ovnen med rosmarin, gratinerer blomkål med ost og lager en nydelig peppersaus. Vi skal også lage en varm rødkålsalat til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rosmarin
500 g
Poteter
275 g
Blomkål
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
150 g
Rødkål
25 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
300 g
Ytrefilet av storfe
2 g
Grovmalt pepper
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
½ pose
Bladpersille
1 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.
Skjær potet (uskrellet) i 2 cm biter.
Plukk og grovhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P].
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper, og rosmarin. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gyllen.
Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Legg blomkål i en ildfast form. Hell over mornaysaus og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Strø over mozzarella. Dekk til med folie og bak i ovnen i 25-30 min. Fjern folien halvveis. La hvile i et par min før servering.
Tilsett rødkål, balsamico, tranebær, sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 dl | 2 dl] i en kjele. La småkoke under lokk på middels varme i 15-18 min, til mør.
Mens rødkålen koker, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå.
Pakk biffen inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Stek biffen i 1-2 min mer hvis du vil ha det bedre stekt.
Vask stekepannen og varm opp på middels varme.
Stek svart pepper i 1-2 min.
Tilsett rødvinssaus og bland godt. Senk til lav varme og rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P].
Finhakk persille [1/2 pose, 2P]. Strø persille over blomkålen før servering.
Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener med poteter, gratinert blomkål og rødkålsalat.
Drypp litt saus over kjøttet og server resten på siden.