Fargerik misoglasert kikertbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fargerik misoglasert kikertbowl

Fargerik misoglasert kikertbowl

med avokado og sushi-inspirert ris

Er du ute etter en rask, men næringsrik middag er fargerike bowl-retter riktig valg! Vi frister med en vegetarvariant laget med luftig ris blandet med hvitvinseddik og sukker for å fremheve den klassiske sushismaken. Risen toppes med stekte kikerter glasert med misosaus, søt chilisaus og soyasaus, avokadoskiver og en frisk salat med gulrot, rødkål, agurk, sesamfrø og limesaft. Kronen på verket er en klatt asiatisk majones.

Tags:
Vegetar
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot, Julienne

75 g

Rødkål

½ stk

Lime

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Avokado

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

30 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

2 ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier956 kcal
Energi (kj)3998 kj
Fett46.1 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater105.6 g
Sukker28.7 g
Protein19.1 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kikerter
2

Spar litt væske fra kikerter [2 ss | 4 ss] i en liten skål, og hell av resten.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.

Tilsett misosaus, søt chilisaus, væska fra kikerter [2 ss | 4 ss], soyasaus, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Stek i 1 min, eller til kikerter er glaserte. Ta stekepannen av varmen.

Forbered salat
3

I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland gulrot, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål, og sett til side.

Skjær avokado
4

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bland salat
5

Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i skålen med grønnsaker rett før servering, og bland godt.

Bland hvitvinseddik og sukker [2 ss | 4 ss] i kjelen med ris.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med salat, kikerter og avokado.

Server med en klatt asiatisk majones.