Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
150 g
Jasminris
75 g
Rødkål
1 stk
Gulrot, Julienne
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Avokado
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
2 ts
Sukker til ris
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Spar litt væske fra kikerter i en liten skål, og hell av resten.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.
Tilsett misosaus, søt chilisaus, væska fra kikerter, soyasaus, sukker og en klype pepper. Stek i 1 min, eller til kikerter er glaserte. Ta stekepannen av varmen.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.
Halver lime.
Bland gulrot, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål, og sett til side.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med salt.
Tilsett olivenolje, salt og limesaft i skålen med grønnsaker rett før servering, og bland godt.
Bland hvitvinseddik og sukker i kjelen med ris.
Anrett ris i skåler og topp med salat, kikerter og avokado.
Server med en klatt asiatisk majones.