Slukk sulten med disse smakfulle fiskekakene i rød karri. Fiskekakene får ekstra god smak av de herlige ingrediensene - rød karripasta, fiskesaus, sitron og koriander. Vi serverer våre gylne fiskekaker med hvitløksris og en sursøt salat med gulrot, agurk, chili og lime. Alt toppes med knasende peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
30 g
Rød karripasta
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
40 g
Søt chilisaus
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk koriander (med stilk).
Skrell agurk og gulrot (uskrellet) til bånd.
Tørk fisk med kjøkkenpapir. Finhakk fisk på et eget skjærebrett.
TIPS: Jo finere du hakker, jo bedre vil blandingen binde seg.
Bland fisk, panko, halvparten av korianderen, egg [1 stk | 2 stk], rød karripasta og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Bland godt.
Press godt sammen og form til fiskekaker, ca. 3-4 cm tykke (2 stk. kaker per pers).
TIPS: Ikke lag kakene for tynne, da kan de smuldre.
Fordel fiskekaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.
Stek i ovnen i 10-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], søt chilisaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Bland gulrot- og agurkbånd i en ny skål med halvparten av søt chilisaus-blandingen.
Grovhakk peanøtter.
Anrett hvitløksris, søt chilisalat og fiskekaker på tallerkener.
Hell over resterende søt chilisaus.
Pynt med peanøtter og resterende koriander.
Server resterende limebåter på siden.