Hakkebiff med stekt løk er en ekte husmannsklassiker. Vi har gitt retten en fransk vri, og serverer hakkebiffer toppet med karamellisert løk og hjemmelagde fries. Som tilbehør lager vi en luksussalat med pære, ristede valnøtter og syltet sjalottløk. Retten blir fullkommen med en klatt kremet aioli med fersk estragon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 stk
Løk
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Sjalottløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
60 g
Salatblanding
1 pose
Estragon
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Pære
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
½ ss
Olje til steking
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
1
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron.
Press sitronsaft i en liten skål. Bland inn sukker, salt og sjalottløk. Vend sjalottløk i laken og sett til side.
Hell av laken før servering
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Grovhakk valnøtter.
Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og velduftende. Legg til side i en skål.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels varme. Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.
Tilsett balsamico, vann, sukker og salt. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.
I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form hakkebiffer (1 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.
Stek biffer i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Biffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Finhakk estragon.
Bland estragon og aioli i en liten skål.
Skyll salatblanding.
Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Bland pære, salatblanding, syltet sjalottløk, valnøtter, salt og olivenolje i en stor skål.
Anrett fries, salat og hakkebiffer på tallerkener.
Topp biff med karamellisert løk.
Server med en klatt estragonaioli.