topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk hyse meunière

Fransk hyse meunière

med kapers og hvitløkstekte grønne bønner

"Meunière" er et fransk ord som brukes for å beskrive en måte å tilberede fisk med smør, persille og sitron. I tillegg til at det smaker godt, så høres det også veldig lukrativt ut. I denne oppskriften tilbereder vi hyse, og tilsetter kapers i den klassiske sausen. Vi serverer fisken med en kremet potetmos og grønne bønner stekt med hvitløk.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sjalottløk

1 pose

Bladpersille

500 g

Bakepotet

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

15 g

Kapers

150 g

Grønne bønner

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til saus

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier531 kcal
Energi (kj)2221 kj
Fett18.7 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater54.6 g
Sukker8.1 g
Protein37.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Skjær ender av grønne bønner.

Press sitron i en liten skål, og bland med persille, salt og vann. Sett til side.

Stek grønne bønner
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og grønne bønner i 3-4 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Legg til side på en tallerken og hold varmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for å fremskynde tilberedningen.

Stek fisk
4

Tørk av stekepannen, og varm opp olivenolje på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Stek i 2-3 min på den ene siden.

Tilsett saus
5

Snu fisken forsiktig. Tilsett kapers, sitronbuljong og smør.

Stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, grønne bønner og fisk på tallerkener.

Øs saus over fisk.