"Meunière" er et fransk ord som brukes for å beskrive en måte å tilberede fisk med smør, persille og sitron. I tillegg til at det smaker godt, så høres det også veldig lukrativt ut. I denne oppskriften tilbereder vi hyse, og tilsetter kapers i den klassiske sausen. Vi serverer fisken med en kremet potetmos og grønne bønner stekt med hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sjalottløk
1 pose
Bladpersille
500 g
Bakepotet
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
15 g
Kapers
150 g
Grønne bønner
1 stk
Sitron
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til saus
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Smør til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.
I mellomtiden, finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitron.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Skjær ender av grønne bønner.
Press sitron i en liten skål, og bland med persille, salt og vann. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og grønne bønner i 3-4 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.
Legg til side på en tallerken og hold varmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for å fremskynde tilberedningen.
Tørk av stekepannen, og varm opp olivenolje på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Stek i 2-3 min på den ene siden.
Snu fisken forsiktig. Tilsett kapers, sitronbuljong og smør.
Stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetmos, grønne bønner og fisk på tallerkener.
Øs saus over fisk.