Fransk-inspirert laks og bernaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk-inspirert laks og bernaisesaus

Fransk-inspirert laks og bernaisesaus

med hvitløksmos og pære- og valnøttsalat

Få ting smaker bedre enn perfekt stekt laks, og denne retten er intet unntak. Vi ovnsbaker laksefileter toppet med smør. Samtidig lager vi en myk og kremet potetmos smaksatt med hvitløk, og pannesteker grønne bønner og sjalottløk. For å friske opp retten blander vi også en frisk salat med ruccola, pære og grovhakkede valnøtter. Prikken over i-en er en fyldig bernaisesaus som gjør retten komplett.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sjalottløk

40 g

Ruccola

1 stk

Pære

1 pakke

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

150 g

Grønne bønner

160 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

40 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til fisk

½ ts

Salt til fisk

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Smør til grønnsaker

2 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1333 kcal
Energi (kj)5576 kj
Fett95.3 g
Mettet fett24.8 g
Karbohydrater66.2 g
Sukker14.4 g
Protein52.8 g
Natrium92 mg

Framgangsmåte

Forbered laks
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær smør i terninger.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Legg laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med smør.

Bak laks i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag hvitløksmos
2

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløksfedd.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, til potet enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør for å få en mer kremet mos.

Bland salat
3

I mellomtiden, skyll ruccola.

Halver pære, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Grovhakk valnøtter.

Bland ruccola, pære, valnøtter, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Tilbered grønne bønner
4

Skjær ender av grønne bønner.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne. Stek grønne bønner og sjalottløk i 3-4 min, til myke.

Tilsett sitronsaft og smør, og bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningsprosessen.

Varm bernaisesaus
5

Tilsett bernaisesaus og vann i en mellomstor kjele, og varm opp på middels høy varme.

La putre i 1 min, til gjennomvarmt.

Server
6

Anrett laks på en tallerken og øs over resterende saus fra den ildfaste formen.

Server hvitløksmos, bernaisesaus, salat og grønne bønner i skåler.