Få ting smaker bedre enn perfekt stekt laks, og denne retten er intet unntak. Vi ovnsbaker laksefileter toppet med smør. Samtidig lager vi en myk og kremet potetmos smaksatt med hvitløk, og pannesteker grønne bønner og sjalottløk. For å friske opp retten blander vi også en frisk salat med ruccola, pære og grovhakkede valnøtter. Prikken over i-en er en fyldig bernaisesaus som gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
2 stk
Hvitløk
1 stk
Sjalottløk
40 g
Ruccola
1 stk
Pære
1 pakke
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
150 g
Grønne bønner
160 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
40 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
500 g
Bakepotet
1 ss
Smør til fisk
½ ts
Salt til fisk
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Smør til grønnsaker
2 ss
Vann til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær smør i terninger.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Legg laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med smør.
Bak laks i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær potet i 2 cm store biter.
Skrell hvitløksfedd.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, til potet enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør for å få en mer kremet mos.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Halver pære, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Grovhakk valnøtter.
Bland ruccola, pære, valnøtter, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Skjær ender av grønne bønner.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne. Stek grønne bønner og sjalottløk i 3-4 min, til myke.
Tilsett sitronsaft og smør, og bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningsprosessen.
Tilsett bernaisesaus og vann i en mellomstor kjele, og varm opp på middels høy varme.
La putre i 1 min, til gjennomvarmt.
Anrett laks på en tallerken og øs over resterende saus fra den ildfaste formen.
Server hvitløksmos, bernaisesaus, salat og grønne bønner i skåler.