Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Denne middagen kommer til å imponere både på kreativitet, smak og look, og den er ikke vanskelig å lage. Vi komponerer en risottorett med purre og hvitløk. I tillegg blander vi inn en frisk urtepesto av persille, gressløk og basilikum. Retten toppes med ovnsbakt tomat, frisk ruccola og gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Bladpersille
1 pose
Gressløk
1 pose
Basilikum
4 g
Hvitløksflørt
150 g
Risottoris
40 g
Ruccola
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ stk
Sitron
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 stk
Tomat
1 stk
Purre
2 stk
Hvitløk
1 ss
Smør (steg 2)
6 dl
Vann (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skyll purre grundig og skjær i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek purre og Hvitløksflørt i 3-4 min, eller til mørt.
Tilsett risotto og hvitløk. Stek i 1-2 min, eller til blankt og velduftende.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og grønnsaksbuljong. Kok opp og senk deretter til middels varme.
La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risottoen er 'al dente'. Rør regelmessig.
TIPS: Tilsett en skvett vann om risottoen ser tørr ut.
I mellomtiden, skjær tomat i båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje, kryde med en klype salt og pepper og strø over sukker [1/4 ts | 1/2 ts].
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til møre.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk persille, gressløk og basilikum.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland urter sammen med finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, olivenolje [2 ss | 4 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.
Når risotto er ferdig, fjern fra varmen og bland inn urtepesto. Krydre med en stor klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett litt mer vann om risottoen føles tørr.
Anrett risotto i skåler.
Topp med ruccola og ovnsbakt tomat.
Smuldre over gresk salatost.
Drypp over en skvett olivenolje om ønskelig.