topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisk pestorisotto

Frisk pestorisotto

med ovnsbakt tomat og gresk salatost

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Denne middagen kommer til å imponere både på kreativitet, smak og look, og den er ikke vanskelig å lage. Vi komponerer en risottorett med purre og hvitløk. I tillegg blander vi inn en frisk urtepesto av persille, gressløk og basilikum. Retten toppes med ovnsbakt tomat, frisk ruccola og gresk salatost.

Tags:
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Bladpersille

1 pose

Gressløk

1 pose

Basilikum

4 g

Hvitløksflørt

150 g

Risottoris

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Sitron

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

2 stk

Tomat

1 stk

Purre

2 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

6 dl

Vann (steg 3)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier699 kcal
Energi (kj)2926 kj
Fett37.2 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater68.8 g
Sukker7.8 g
Protein20.4 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skyll purre grundig og skjær i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek purre og risotto
2

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek purre og Hvitløksflørt i 3-4 min, eller til mørt.

Tilsett risotto og hvitløk. Stek i 1-2 min, eller til blankt og velduftende.

Lag risotto
3

Tilsett vann [6 dl | 12 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og grønnsaksbuljong. Kok opp og senk deretter til middels varme.

La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risottoen er 'al dente'. Rør regelmessig.

TIPS: Tilsett en skvett vann om risottoen ser tørr ut.

Ovnsbak tomat
4

I mellomtiden, skjær tomat i båter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje, kryde med en klype salt og pepper og strø over sukker [1/4 ts | 1/2 ts].

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til møre.

Lag urtepesto
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk persille, gressløk og basilikum.

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Bland urter sammen med finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, olivenolje [2 ss | 4 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.

Når risotto er ferdig, fjern fra varmen og bland inn urtepesto. Krydre med en stor klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett litt mer vann om risottoen føles tørr.

Server
6

Anrett risotto i skåler.

Topp med ruccola og ovnsbakt tomat.

Smuldre over gresk salatost.

Drypp over en skvett olivenolje om ønskelig.