topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisk rekepasta

Frisk rekepasta

med stekte grønnsaker og fersk dill

Glad i pasta? Da er det kanskje på tide å prøve en ny pastaoppskrift! Det skal vi lage i dag - en frisk og god rekepasta. Vi koker spaghetti som vi blander med stekte reker, rødløk, purre og hvitløk. Retten blir kremet og god av creme fraiche, og får en spennende og frisk vri med sitron og dill.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Skalldyr
Melk
Selleri
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Purre

1 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Spaghetti

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier945 kcal
Energi (kj)3953 kj
Fett36.4 g
Mettet fett18.3 g
Karbohydrater107.9 g
Sukker15.2 g
Protein39.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær løk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær purre i 1 cm tynne halve skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk dill. Grovhakk reker på et eget skjærebrett. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek reker
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett reker og halvparten av hvitløken, og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min, til gjennomstekte. Overfør reker til en liten skål, press en stor skvett sitronsaft over dem og sett til side.

Kok pasta
3

Kok pasta i 8-9 min, eller til "al dente". Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Vend pasta med en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: "Al dente" betyr at pastaen er kokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, purre og resterende hvitløk 2-3 min. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 3 min.

Lag saus
5

Tilsett creme fraiche, pastavann* [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, dill (spar litt til pynt) og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. La sausen putre i 4-5 min. Krydre med en klype pepper*. Tilsett pasta og reker i stekepannen og rør godt. TIPS: Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk.

Server
6

Anrett pasta og reker i dype tallerkener. Topp med resterende dill og finrevet ost. Server sitronbåter på siden.