Glad i pasta? Da er det kanskje på tide å prøve en ny pastaoppskrift! Det skal vi lage i dag - en frisk og god rekepasta. Vi koker spaghetti som vi blander med stekte reker, rødløk, purre og hvitløk. Retten blir kremet og god av creme fraiche, og får en spennende og frisk vri med sitron og dill.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
1 stk
Sitron
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pakke
Spaghetti
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær løk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær purre i 1 cm tynne halve skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk dill. Grovhakk reker på et eget skjærebrett. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett reker og halvparten av hvitløken, og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min, til gjennomstekte. Overfør reker til en liten skål, press en stor skvett sitronsaft over dem og sett til side.
Kok pasta i 8-9 min, eller til "al dente". Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Vend pasta med en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: "Al dente" betyr at pastaen er kokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, purre og resterende hvitløk 2-3 min. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 3 min.
Tilsett creme fraiche, pastavann* [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, dill (spar litt til pynt) og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. La sausen putre i 4-5 min. Krydre med en klype pepper*. Tilsett pasta og reker i stekepannen og rør godt. TIPS: Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk.
Anrett pasta og reker i dype tallerkener. Topp med resterende dill og finrevet ost. Server sitronbåter på siden.