Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
2 stk
Paprika
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 g
Chiliflak
4 dl
Vann (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Kok opp lettsaltet vann* [2.5 dl | 5 dl] i en gryte. Skjær paprika i to og fjern frø. Fordel på en bakeplate med bakepapir. Drypp over med en smule olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen på midterste hylle i 10-15 min.
Tilsett perlecouscous i gryten med kokende vann*. Senk til middels høy varme og la simre i 12-15 min, eller til vannet er absorbert. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk persille og løk [1/2 stk, 2 pers.] Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig, gulrot og løk i 3-4 min. Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, hvitløk, en klype chiliflak og vann* [1/2 dl | 1 dl ]. La simre i 2-3 min. Skru av varmen. Tilsett creme fraiche [1 ss, 2P | 2 ss, 4P] og rør rundt. Smak til med salt* og pepper* TIPS: Krydre forsiktig med chiliflakene - de er veldig sterke!
Ta bakeplaten med paprika ut av ovnen. Fyll paprika med kjøttdeig. Dryss over revet mozzarella og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gylden.
Bland persille (spar litt til anretning) og resterende creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i gryten med perlecouscous. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett perlecouscous på tallerkener. Topp med fylte paprika. Dryss over resterende persille. TIPS: Dryss over chiliflak hvis du ønsker en litt sterkere rett.