Ovnsbakt laks får en ekstra god smak av en herlig glasur, og mens laksen passer seg selv i ovnen, blander vi en fargerik grønnsaksris med gulrøtter, vårløk, paprika og lime. Vi pynter den glaserte laksen og den fargerike risen med fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Ketchup
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 stk
Paprika
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmati villris
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
25 g
Honning
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. Kok under lokk i 15 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Bland ketchup, soyasaus, honning, søt chilisaus og sesamfrø i en liten skål.
Smør en ildfast form med en skvett olivenolje*. Fjern skinnet fra laks. Plasser laks i den ildfaste formen. Hell glasur over, sørg for at laksen er helt dekket. Bak i ovnen i 8-10 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær vårløk i tynne skiver, separer det hvite fra det grønne. Skrell og riv gulrot grovt. Fjern frøene fra paprika og skjær i 1 cm biter.
Tilsett gulrot, paprika, koriander og det hvite av vårløken i kjelen med risen. Tilsett en skvett olivenolje* og rør godt.
Anrett ris og laks i dype tallerkener. Øs glasuren over. Topp med det grønne av vårløken.