Her frister vi med en spennende oppskrift på gyllenstekt gnocchi i tomatsaus. Vi steker gnocchien i pannen før den havner i en fantastisk saus med ricotta, cherrytomater, paprika, basilikum og masse smakfulle krydder. Vi topper alt med fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pose
Basilikum
250 g
Cherrytomater
20 g
Ruccola
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
50 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 boks
Tomatpure
½ g
Chiliflak
1 stk
Rødløk
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til gnocchi
1 ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
1.5 dl
Vann til saus
¼ ss
Olje til salat
Finhakk rødløk og basilikum.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skyll ruccola.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek rødløk under omrøring i 5-6 min, til myk.
I mellomtiden, varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Stek gnocchi i 6-8 min, til gylne. Vend jevnlig. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om gnocchien setter seg fast.
TIPS: Gnocchien skal ikke kokes før steking.
Tilsett Mamas Favoritt, tomatpuré, grønnsaksbuljong, chiliflak, sukker, vann, salt og ricotta i stekepannen med løk. Rør til klumpfri.
Tilsett hele cherrytomater og paprika. La småkoke under lokk i 8 min.
Mos tomater forsiktig med stekespaden til de sprekker.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Rør basilikum og finrevet ost inn i tomatsausen og stek i ytterligere 1 min, til smeltet.
I mellomtiden, bland olivenolje, ruccola og en klype salt i en middels stor skål.
Anrett kremet tomatsaus i dype tallerkener og topp med gnocchi og ruccola.