Gnocchi og fersk pesto med ovnsbakt brokkoli og frisk salat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
1 pose
Bladpersille
1 pose
Basilikum
½ stk
Hvitløk
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
250 g
Brokkoli
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
60 g
Salatblanding
125 g
Cherrytomater
1 stk
Agurk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2.5 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 10-12 min, til mør.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Del cherrytomateri to. Skjær agurk i tynne halvmåner. Bland salat, tomat og agurk i en skål.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek mandler i 3-4 min. Sett mandlene til side. Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Tilsett gnocchi og stek i 6-8 min. Vend jevnlig. Krydre med en klype salt og pepper. TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis gnocchien fester seg til pannen. Gnocchien trenger ikke kokes før steking.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk basilikum, persille og mandler. Bland hvitløk, basilikum, persille, halvparten av mandlene og halvparten av finrevet ost i en skål. Rør inn olivenolje [2,5 ss | 5 ss] og vann [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt og pepper. Tilsett en ekstra skvett vann hvis pestoen er for tykk. TIPS: Desto finere du hakker ingrediensene, jo bedre blander de seg.
Rett før servering, drypp balsamico over salaten. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett gnocchi og brokkoli i dype tallerkener. Topp med fersk pesto og strø over resterende finrevet ost. Server salat på siden og topp alt med resterende mandler.