Gnocchi er en pasta laget av potet, som både smaker godt og er enkel å tilberede. I denne raske og enkle oppskriften skal vi lage en fyldig kjøttsaus med hint av rødvin som passer perfekt til de små pastakulene. For å gjøre retten komplett anbefaler vi frisk pepper og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Gulrot
1 stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
½ boks
Tomatpure
4 g
Kjøttbuljong
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Bladpersille
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1.5 dl
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek kjøttdeig i kjelen i 4-5 min, til brunet. Bryt opp med stekespaden. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk gulrot (uskrellet) og selleri. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp nok olivenolje* til å dekek bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek gnocchi i ett lag i 6-8 min, til gylne. Vend av og til. Krydre med en klype salt* og pepper*. Fjern fra varmen. TIPS: Tilsett mer olivenolje om gnocchien klistrer seg til pannen. TIPS: Gnocchi trenger ikke å koke før steking.
Tilsett gulrot, selleri og løk i kjelen med kjøttdeig. Stek i 2-3 min, til løken er blank. Rør inn hvitløk og tomatpuré [½ boks, 2P]. Stek i ytterligere 1 min.
Tilsett kjøttbuljong, rødvinssaus, vann* [1,5 dl | 2,5 dl], salt* [½ ts | 1 ts] og sukker* [¼ ts | ½ ts] i kjelen. Senk til middels varme, dekk til med lokk og la småkoke i 4-5 min. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett gnocchi i dype tallerkener. Øs over saus. Krydre med en klype pepper*. Pynt med persilleblader.