Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
150 g
Basmati villris
4 g
Grønnsaksbuljong
4 g
Panamat
2 stk
Squash
2 stk
Tomat
1 stk
Avokado
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ pakke
Svarte bønner
½ stk
Lime
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
¼ etter behov
Sukker (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødløk i tynne halve skiver. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av løken i 2-3 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris, Panamat, grønnsaksbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og rør rundt. La putre under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
Del squash i to på langs. Gni med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Plasser med den flate siden ned på et stekebrett med bakepapir. Bak på øverste hylle i ovnen i 15-20 min, til mør.
Skjær tomat i 1 cm biter. Grovhakk koriander. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland tomat, halvparten av korianderen, resterende løk, en skvett limesaft og sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Del avokado i to, fjern steinen mos innmaten i en skål med en gaffel. Tilsett en skvett limesaft. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] med limeskall i en ny skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann* med en sil. Bland med ferdig ris.
Sett ovnen på grillfunksjon når squash er mør. Snu squash rundt på stekebrettet så den flate siden vender opp. Topp med revet mozzarella og stek i 2-3 min, til ost er smeltet og gyllen.
Anrett ris i dype tallerkener. Fordel Pico de Gallo på den ene siden og guacamole på den andre. Topp med gratinert squash og limerømme. Pynt med resterende koriander og chili. Server resterende limebåter på siden.