La hele familien være med på å lage mat i dag, for vi skal lage mye godt! Vi koker ris med smakfulle krydder, og blander den med svarte bønner. Vi gratinerer squash med goudaost. Men, vi er ikke ferdige enda. Vi skal også lage en kremet guacamole, en fantastisk pico de gallo og syrlig limeyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Panamat
2 stk
Squash
2 stk
Tomat
1 stk
Avokado
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ pakke
Svarte bønner
½ stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
150 g
Langkornet hvit ris
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
¼ etter behov
Sukker (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek halvparten av løken i 2-3 min, til velduftende. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris, Panamat, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Del squash i to på langs. Skjær av endene.
Legg med den flate siden ned på et stekebrett med bakepapir. Gni med en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mør.
Finhakk tomat.
Grovhakk koriander.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frøene og finhakk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland tomat, halvparten av korianderen, resterende løk, en skvett limesaft og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje.
Mos avokado med en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland rømme og en skvett limesaft i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] i en sil under kaldt vann. Bland med risen når den er ferdig.
Sett ovnen på grillfunksjon når squash er mør.
Snu squash rundt på stekebrettet så den flate siden vender opp. Topp med revet gouda og stek i 2-3 min, eller til osten er smeltet og gyllenbrun.
Anrett ris i dype tallerkener.
Fordel Pico de Gallo på den ene siden og guacamole på den andre.
Topp med gratinert squash og en klatt limerømme. Pynt med resterende koriander og chili.
Server resterende limebåter på siden.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.