Gratinerte kjøttboller i tomatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

med lunt hvitløksbrød og cherrytomatsalat

Kjøttboller i tomatsaus slår aldri feil, og denne spennende varianten skuffer ikke. Vi skal lage smakfulle kjøttboller med middelhavskrydder, som vi blander med en nydelig tomatsaus før det gratineres i ovnen toppet med mozzarella. Tilbehøret i dag er hjemmelaget hvitløksbrød og en frisk cherrytomatsalat.

Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kjøttbuljong

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

100 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder Hvete, Gluten)

60 g

Salatblanding

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1333 kcal
Energi (kj)5578 kj
Fett60.1 g
Mettet fett20.3 g
Karbohydrater120.9 g
Sukker28.9 g
Protein61.6 g
Natrium1232.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Stekebrett

Framgangsmåte

Lag kjøttboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Ta pizzadeig ut av kjøleskapet, rull ut (med bakepapir) og la den stå på et lunt sted til steg 4.

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko, halvparten av Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.

Fukt hendene og form farsen til kjøttboller (5 per person). Overfør til en tallerken. 

Stek kjøttboller
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller under omrøring i 4-5 min, eller til brunet (de skal steke videre i steg 3). Overfør til en tallerken.

Mens kjøttbollene steker, finhakk løk og persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og persille i en skål. Sett til side.

Bland sammen
3

Overfør løk og kjøttboller til stekepannen og stek i 1-2 min, eller til mykt. Tilsett resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, hakkede tomater, salt [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Bland godt og overfør til en ildfast form. Strø over mozzarella.

Stek brød og kjøttboller
4

Overfør pizzadeig (med bakepapir) til et stekebrett. Fold sammen pizzadeigen på langs. Bruk fingrene og press fordypninger i deigen. 
Smør hvitløk- og persilleblandingen jevnt over toppen, og krydre med en stor klype salt.

Sett kjøttboller og brød i ovnen. Bak i 14-15 min, eller til osten har smeltet og kjøttbollene er gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Skyll salatblanding.

Del cherrytomater i to.

Bland salat, cherrytomater og en klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og bland godt.

Server
6

Skjær brød i skiver.

Anrett kjøttboller, salat og brød i på tallerkener.