Kjøttboller i tomatsaus slår aldri feil, og denne spennende varianten skuffer ikke. Vi skal lage smakfulle kjøttboller med middelhavskrydder, som vi blander med en nydelig tomatsaus før det gratineres i ovnen toppet med mozzarella. Tilbehøret i dag er hjemmelaget hvitløksbrød og en frisk cherrytomatsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kjøttbuljong
1 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
100 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
60 g
Salatblanding
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Ta pizzadeig ut av kjøleskapet, rull ut (med bakepapir) og la den stå på et lunt sted til steg 4.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko, halvparten av Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.
Fukt hendene og form farsen til kjøttboller (5 per person). Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 4-5 min, eller til brunet (de skal steke videre i steg 3). Overfør til en tallerken.
Mens kjøttbollene steker, finhakk løk og persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og persille i en skål. Sett til side.
Overfør løk og kjøttboller til stekepannen og stek i 1-2 min, eller til mykt. Tilsett resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, hakkede tomater, salt [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Bland godt og overfør til en ildfast form. Strø over mozzarella.
Overfør pizzadeig (med bakepapir) til et stekebrett. Fold sammen pizzadeigen på langs. Bruk fingrene og press fordypninger i deigen.
Smør hvitløk- og persilleblandingen jevnt over toppen, og krydre med en stor klype salt.
Sett kjøttboller og brød i ovnen. Bak i 14-15 min, eller til osten har smeltet og kjøttbollene er gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skyll salatblanding.
Del cherrytomater i to.
Bland salat, cherrytomater og en klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og bland godt.
Skjær brød i skiver.
Anrett kjøttboller, salat og brød i på tallerkener.