Gled dere til en kreativ greskinspirert laksemiddag som er ferdig før dere vet ordet av det! Vi ovnsbaker laks med herlig middelhavskrydret gresk salatostetopping. Som tilbehør skal vi lage ovnsbakte potetbåter med smak av sitron og oregano, tzatziki og en tomatsalat med løk og balsamico.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
4 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
½ g
Oregano, tørket
2 stk
Tomat
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til dressing
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Del sitron i to.
Overfør potetbåter til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og sitronsaft. Krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skrell og riv hvitløk fint.
Riv agurk.
Pakk agurk inn i et kjøkkenhåndkle og press ut væske. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
Smuldre gresk salatost i en liten skål.
Bland inn Middelhavsdrøm, olivenolje og en klype pepper.
TIPS: Smuldre gresk salatost så godt som mulig slik at den kan dekke laksen jevnt.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir.
Overfør fisk med skinnsiden ned til en ildfast form med bakepapir.
Topp fisk med gresk salatost.
Når potetbåtene har 10 min igjen, sett fisk inn i ovnen og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge i midten.
Grovhakk tomat.
Finhakk rødløk.
Bland rødløk, tomat, balsamico, olivenolje, salt og en klype pepper i en skål.
Anrett fisk, potetbåter og tomatsalat på tallerkener.
Anrett en klatt tzatziki på siden.