Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Sitron
2 stk
Tomat
1 pose
Kruspersille
100 g
Gresk salatost
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skjær rødløk i 2 cm store båter. Fordel squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 15 min.
Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeigen til to like store hakkebiffer per person.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek hakkebiff i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*. Rør godt, legg lokk på og ta kjelen av varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Grovhakk persille. Skjær tomat i 2 cm store terninger. Bland ovnsbakte grønnsaker med couscous. Smuldre gresk salatost over og tilsett en skvett sitronsaft, halvparten av persillen, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], en klype sitronskall og en klype salt* og pepper* i en skål.
Anrett hakkebiff og couscous på tallerkener. Server med en klatt rømme og resterende sitronbåter på siden. Strø persille over.