I dag tar vi med oss noen av de greske smakene hjem til Norge. Herlige hakkebiffer får en perfekt smak med oregano og vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer hakkebiff med ovnsbakte poteter og en fargerik tomatsalat med rødløk og basilikum. Og vi lager selvfølgelig en hjemmelaget tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
400 g
Småpoteter
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
½ g
Oregano, tørket
½ stk
Hvitløk
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Del poteter (uskrelt) i to.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
GRILLTIPS: Hvis du bruker grill, forvarm grillen på svært høy varme.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Grovhakk tomat.
Finhakk basilikum.
Bland tomat, rødløk, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], balsamico og en klype salt og pepper i en skål.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og Jorda Rundt i en stor skål.
Form blandingen til hakkebiffer (1 per pers.) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.
GRILLTIPS: Grill kjøttet i 3-4 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Riv agurk grovt.
Pakk agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut væsken.
Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.