topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk hakkebiff

Gresk hakkebiff

med poteter og hjemmelaget tzatziki

I dag tar vi med oss noen av de greske smakene hjem til Norge. Herlige hakkebiffer får en perfekt smak med oregano og vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer hakkebiff med ovnsbakte poteter og en fargerik tomatsalat med rødløk og basilikum. Og vi lager selvfølgelig en hjemmelaget tzatziki.

Tags:
Barnevennlig
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

400 g

Småpoteter

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Basilikum

½ g

Oregano, tørket

½ stk

Rødløk

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier580 kcal
Energi (kj)2428 kj
Fett26.6 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater45.6 g
Sukker7.5 g
Protein36.2 g
Natrium101.2 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Del poteter (uskrelt) i to.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir.Drypp over en skvett olivenolje, krydre medoregano og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Bland tomatsalat
2

Finhakk rødløk.

Grovhakk tomat.

Finhakk basilikum.

Bland tomat, rødløk, basilikum, olivenolje, balsamico og en klype salt og pepper ien skål.

Bland kjøttdeig
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, salt og Jorda Rundt i enstor skål.

Form blandingen til hakkebiffer (1 per pers.) medfuktige hender.

Stek hakkebiff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepannepå middels høy varme.

Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side,til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydningerav rødt i midten.

Lag tzatziki
5

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Riv agurk grovt.

Pakk agurk i et kjøkkenhåndkle og pressut væsken.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt ogpepper i en liten skål.

Server
6

Anrett hakkebiff, poteter, tomatsalat og tzatzikipå tallerkener.