I dag tar vi med oss noen av de greske smakene hjem til Norge. Herlige hakkebiffer får en perfekt smak med oregano og vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer hakkebiff med ovnsbakte poteter og en fargerik tomatsalat med rødløk og basilikum. Og vi lager selvfølgelig en hjemmelaget tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
400 g
Småpoteter
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Hvitløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 pose
Basilikum
½ g
Oregano, tørket
½ stk
Rødløk
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
¼ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Del poteter (uskrelt) i to.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir.Drypp over en skvett olivenolje, krydre medoregano og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Finhakk rødløk.
Grovhakk tomat.
Finhakk basilikum.
Bland tomat, rødløk, basilikum, olivenolje, balsamico og en klype salt og pepper ien skål.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, salt og Jorda Rundt i enstor skål.
Form blandingen til hakkebiffer (1 per pers.) medfuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepannepå middels høy varme.
Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side,til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydningerav rødt i midten.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Riv agurk grovt.
Pakk agurk i et kjøkkenhåndkle og pressut væsken.
Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt ogpepper i en liten skål.