Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Bli med på en kulinarisk reise til Hellas, hvor vi i dag frister med en lekker halloumisalat. Vi blander en salat bestående av oreganobakte poteter med sitron, rødløk, paprika, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper salaten med sprøstekt halloumi, hvitløksyoghurt og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Salat
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløk
1 stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ g
Oregano, tørket
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i to på langs.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og oregano [1/2 pakke, 2P]. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyllen.
Når potetene har 10 min igjen, legg halvparten av hvitløk på stekebrettet med potetene.
Del sitron i to.
Finhakk eller press resterende hvitløk.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en liten skål. Rør inn rødløk.
Skjær paprika i 1/2 cm strimler.
Del cherrytomater i to.
Grovhakk salat.
Finhakk persille.
Bland grønnsaker og persille (spar litt til pynt) i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (3 stk. per person).
Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun.
Når potetene er ferdig, hell sitron- og hvitløksdressing på stekebrettet og bland godt.
Når potetene er litt avkjølt, bland med salaten.
Klem innmaten til hvitløken ut og mos med en gaffel. Bland med yoghurt i en liten skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett salat i dype tallerkener.
Topp med halloumi og hvitløksyoghurt.
Pynt med resterende persille.