I dag går den kulinariske reisen til Hellas, for vi skal lage gresk-inspirert taco med kjøttdeig og oliven! Vi steker kjøttdeig og kalamataoliven, som raskt får en herlig smak av middelhavet med krydderblandingen vår, Middelhavsdrøm. Vi bygger hver taco med kjøttdeig, kål, rødløk, tomat og en kjølende hvitløksyoghurt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
40 g
Kalamataoliven
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kjøttbuljong
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Hvitløk
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk tomat. Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Grovhakk oliven.
Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en liten skål. TIPS: Bruk mindre hvitløk hvis ikke alle liker det.
Hvis du bruker mikrobøgleovn, varm tortillabrød i 30 - 60 sekunder. Hvis du bruker ovnen, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min, til gjennomvarme.
Rør inn Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, oliven og en skvett vann* i stekepannen med brunet kjøttdeig. Stek i 1 min, og smak til med en stor klype salt* og pepper*.
Sett frem alle ingredienser på bordet. Bygg hver taco med tortilla, strimlet salat, kjøttdeig, tomat og løk. Drypp over noen klatter hvitløksyoghurt.