Dagens middag er en spennende og kreativ versjon av den greske salaten. Pulled beans sørger for en rund og fyldig smak. De ovnsbakte oreganokrydrede potetene, sprø hjertesalat og en frisk hvitløksyoghurt er en blanding av smaker og konsistenser som er Hellas verdig. Vegetarisk, enkel og sunn!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Salat
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløk
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ g
Oregano, tørket
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to på langs. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med oregano [½ pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 20-25 min. Når potetene har 10 min igjen, legg 1 stk hvitløksfedd på stekebrettet.
Del sitron i to. Finhakk eller press resterende hvitløk. Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss I 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en skål. Rør inn rødløk.
Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm staver. Del tomateri to. Skjær av stilken og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland alt (spar litt persille til pynt) i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans med en klype salt og pepper i 3-4 min.
Når potetbitene er ferdige, la dem ligge på stekebrettet og hell over dressingen. Bland godt. Når bitene er noe avkjølte, bland dem med salaten. Mos ovnsbakt hvitløk med en gaffel i en skål. Bland hvitløk og yoghurt i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett potetsalat på tallerkener. Topp med pulled beans og hvitløksyoghurt. Pynt med resterende persille.