Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
1 g
Oregano, tørket
1 g
Tørket timian
1 stk
Paprika, grønn
1 stk
Paprika
½ stk
Rødløk
125 g
Cherrytomater
1 stk
Salat
½ stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Fordel poteter og hvitløksfedd [1 stk | 2 stk] (uskrellet) på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med oregano, timian og en klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyldne.
Riv sitronskall og del sitron i to. Press eller finhakk resterende hvitløk. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Bland vann* [2 ss | 4 ss], olivenolje* [1 ss | 2 ss], finhakket hvitløk, sitronsaft [½ stk, 2P], sitronskall [1 ts | 2 ts], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en liten skål.
Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Halver cherrytomater. Skjær av roten og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland grønnsaker i en stor skål (spar litt persille til pynt). Krydre med salt* og pepper*.
Press bakt hvitløk ut av skallet, og mos med en gaffel i en liten skål med yoghurt. Smak til med salt* og pepper*. Bland sitrondressing med ferdige poteter på stekebrettet, og bland deretter poteter med salaten.
Anrett gresk salat i dype tallerkener. Topp med smuldret salatost. Pynt med resterende persille. Server hvitløksyoghurt på siden.