topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk salat

Gresk salat

med poteter, salatost og hvitløksyoghurt

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 g

Oregano, tørket

1 g

Tørket timian

1 stk

Paprika, grønn

1 stk

Paprika

½ stk

Rødløk

125 g

Cherrytomater

1 stk

Salat

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier550 kcal
Energi (kj)2301 kj
Fett24.8 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater63.1 g
Sukker20.3 g
Protein18.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Fordel poteter og hvitløksfedd [1 stk | 2 stk] (uskrellet) på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med oregano, timian og en klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gyldne.

Forbered grønnsaker
2

Riv sitronskall og del sitron i to. Press eller finhakk resterende hvitløk. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Lag sitrondressing
3

Bland vann* [2 ss | 4 ss], olivenolje* [1 ss | 2 ss], finhakket hvitløk, sitronsaft [½ stk, 2P], sitronskall [1 ts | 2 ts], sukker* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en liten skål.

Bland salat
4

Fjern frøene og skjær paprika i ½ cm strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Halver cherrytomater. Skjær av roten og grovhakk hjertesalat. Finhakk persille. Bland grønnsaker i en stor skål (spar litt persille til pynt). Krydre med salt* og pepper*.

Lag hvitløksyoghurt
5

Press bakt hvitløk ut av skallet, og mos med en gaffel i en liten skål med yoghurt. Smak til med salt* og pepper*. Bland sitrondressing med ferdige poteter på stekebrettet, og bland deretter poteter med salaten.

Server
6

Anrett gresk salat i dype tallerkener. Topp med smuldret salatost. Pynt med resterende persille. Server hvitløksyoghurt på siden.