Inviter til kos og gode smaker med denne knallgode og fargerike fiskeretten. Vi skjærer gulrot diagonalt slik at de får et lekkert uttrykk, videre skal de ovnsbakes og senere blandes persille. Vi skal også lage en kremet potetmos der vi tilsetter knollselleri for ekstra god smak. Rettens hovedrolle, den tradisjonelle hysen, danderer vi lekkert med en panko- og gresskarkjerneblanding, og vi ovnsbaker den for en ekstra sprø og saftig opplevelse. Vi topper med en enkel, men fantastisk fløtesaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
500 g
Bakepotet
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Gulrot
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til panering
1.5 ss
Olje til panering
½ dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær gulrot (uskrelt) diagonalt i 1 cm skiver.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, skrell og skjær potet og knollselleri i 2 cm biter.
Kok potet og selleri i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, grovhakk gresskarkjerner, og bland sammen med panko, salt og olivenolje i en liten skål.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Topp fisk med pankoblanding. Press toppingen forsiktig ned slik at den fester seg.
Når gulrot har 10 min igjen i ovnen, overfør fisk til stekebrettet.
Bak i ovnen i 8-10 min, eller til fisken er gjennomstekt og pankoen er brunet.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.
TIPS: Bruk et ekstra stekebrett hvis det blir trangt.
I mellomtiden, varm opp en liten kjele på middels varme.
Tilsett vann, grønnsaksbuljong, matfløte og en klype salt og pepper.
Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Riv persilleblad grovt.
Rett før servering, bland gulrot og persille i en mellomstor skål. Tilsett en klatt smør om ønskelig.
Anrett potetmos, gulrot og fisk på tallerkener.
Hell saus rundt fisken.