Her byr vi på en luksusrett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi steker mørbrad av storfe til den blir mør og god. Tilbehøret i dag er hjemmelaget estragonaioli, grønne bønner med hvitløk og ovnsbakte poteter krydret med rosmarin.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Rosmarin
2 stk
Hvitløk
1 pose
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
300 g
Storfe mørbrad
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Skjær i 2 cm tykke skiver og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] på hver side.
Plukk og grovhakk rosmarinblader [½ pakke, 2P].
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og strø rosmarin over. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min.
Finhakk estragon, sjalottløk og hvitløk.
Skjær endene av grønne bønner.
Bland aioli, estragon og sjalottløk i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.
Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken og dekk til med folie. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner krydret med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i 2 min.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.
Anrett biff, rosmarinpoteter og hvitløksbønner på tallerkener.
Topp med estragonaioli.