Grillet biffburger og pepperaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet biffburger og pepperaioli

Grillet biffburger og pepperaioli

med stekt portobello og pommes frites

Barna vil ha burgere og de voksne vil ha biff. Ikke noe stress! I dag blir alle både mette og fornøyde, når vi lager burgere med grillet biff. Vi har byttet ut det klassiske tilbehøret med stekt portobello, karamellisert rødløk, ruccola og en kremet pepperaioli. Vi serverer biffburgerne med hjemmelaget pommes frites, som er perfekt å dyppe i pepperaiolien.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 g

Grovmalt pepper

500 g

Poteter

300 g

Ytrefilet av storfe

75 g

Portobello

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Rødløk

40 g

Ruccola

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier984 kcal
Energi (kj)4119 kj
Fett44.7 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater97 g
Sukker15.6 g
Protein48.5 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Forvarm grillen på høy varme.

Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min, til møre.  

Stek sopp
2

I mellomtiden, skjær sopp [½ stk, 2P] i 1 cm skiver på langs.

Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en skål.

Karamelliser rødløk
3

Del rødløk i to og skjær i tynne skiver.

Ved behov, varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek rødløk under omrøring i 5-6 min.

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Rør godt og kok i ytterligere 3-5 min, til mørkt. Overfør til en skål.

Grill biff
4

Grill biff i 2-3 min per side, eller til ønsket tilberedning.

Lag pepperaioli
5

I mellomtiden, knus grovmalt pepper lett i en morter eller i posen med en kjevle. Bland pepper og aioli i en skål.

Skyll ruccola.

Del briochebrød i to og varm på grillen i 1-2 min.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Smør aioli på briochebrød.

Bygg burger med kjøtt, portobello, karamelliserte løk og ruccola.

Anrett burgere, poteter og pepperaioli på tallerkener.