Barna vil ha burgere og de voksne vil ha biff. Ikke noe stress! I dag blir alle både mette og fornøyde, når vi lager burgere med grillet biff. Vi har byttet ut det klassiske tilbehøret med stekt portobello, karamellisert rødløk, ruccola og en kremet pepperaioli. Vi serverer biffburgerne med hjemmelaget pommes frites, som er perfekt å dyppe i pepperaiolien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 g
Grovmalt pepper
500 g
Poteter
300 g
Ytrefilet av storfe
75 g
Portobello
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Rødløk
40 g
Ruccola
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
½ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Forvarm grillen på høy varme.
Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min, til møre.
I mellomtiden, skjær sopp [½ stk, 2P] i 1 cm skiver på langs.
Varm opp olivenolje [1 ss I 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en skål.
Del rødløk i to og skjær i tynne skiver.
Ved behov, varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek rødløk under omrøring i 5-6 min.
Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Rør godt og kok i ytterligere 3-5 min, til mørkt. Overfør til en skål.
Grill biff i 2-3 min per side, eller til ønsket tilberedning.
I mellomtiden, knus grovmalt pepper lett i en morter eller i posen med en kjevle. Bland pepper og aioli i en skål.
Skyll ruccola.
Del briochebrød i to og varm på grillen i 1-2 min.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Smør aioli på briochebrød.
Bygg burger med kjøtt, portobello, karamelliserte løk og ruccola.
Anrett burgere, poteter og pepperaioli på tallerkener.