I dag skal vi lage en skikkelig god middag som består av mør biff med hvitløkssmør, timianbakte poteter, sitronstekte grønne bønner med pinjekjerner, kremet bearnaisemajones og fersk persille. Unn deg noe ekstra godt i hverdagen!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
300 g
Ytrefilet av storfe
½ pose
Bladpersille
150 g
Grønne bønner
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Estragon
30 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 pose
Timian
½ stk
Sitron
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
¼ ts
Sukker (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
2 ss
Smør (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør og kjøtt ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. Skjær kjøtt i 2 cm tykke biffer og krydre med en klype salt.
Plukk timianblader.
Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med timian og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.
Finhakk persille [1/2 stk, 2P] (spar litt til pynt).
Plukk og grovhakk estragon.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Skjær endene av grønne bønner.
I mellomtiden, bland smør [2 ss | 4 ss], en klype salt, halvparten av sennep, hvitløk og persille godt sammen i en liten skål.
Bland majones, estragon, resterende sennep, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en annen liten skål.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne og velduftende. Overfør til en liten skål.
Tilsett grønne bønner, en skvett sitronsaft og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Kok i 1-2 min, eller til vannet har fordampet. Tilsett en klype salt og pepper, og rør inn pinjekjerner rett før servering.
Anrett pommes frites, biff og grønne bønner på tallerkener.
Topp kjøtt med en skje hvitløkssmør og hell bearnaisemajones ved siden av pommes frites.
Pynt med resterende persilleblader.