Her frister vi med en spennende oppskrift på gyllenstekt gnocchi i tomatsaus. Vi steker gnocchien i pannen før den havner i en fantastisk saus med ricotta, cherrytomater, paprika, basilikum og masse smakfulle krydder. Vi topper alt med fersk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Cherrytomater
½ boks
Tomatpure
50 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Basilikum
1 stk
Rødløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Paprika
20 g
Ruccola
½ g
Chiliflak
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1.5 dl
Vann (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
Finhakk rødløk.
Finhakk basilikum.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P] i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek rødløk under omrøring i 5-6 min, til myk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Legg gnocchi jevnt ut over stekepannen og stek i 6-8 min, til gylne. Vend jevnlig. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om gnocchiene setter seg fast.
Tilsett Mamas Favoritt, tomatpuré [½ boks, 2P], grønnsaksbuljong, chiliflak [1/2 pakke, 2P], sukker [1 ts | 2 ts], vann [1,5 dl | 3 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og ricotta [½ pakke, 2P] i stekepannen med løk. Rør til klumpefri.
Tilsett cherrytomater og paprika. La småkoke under lokk i 8 min. Mos tomater forsiktig med stekespaden til de sprekker.
Rør basilikum og finrevet ost inn i tomatsausen og stek i ytterligere 1 min, til smeltet.
Bland olivenolje [¼ ss | ½ ss], ruccola og en klype i en skål.
Anrett kremet tomatsaus i dype tallerkener og topp med gnocchi og ruccola.