Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Denne bulgur-bowlen er en smakseksplosjon som tar deg med på en kulinarisk reise til varmere strøk. Vi kombinerer za'atarkrydret bulgur, vegansk kebab og tomat- og agurksalat i en skål. Serveres med hjemmelagde tortillachips og toppes med en nydelig myntemajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ g
Oregano, tørket
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
8 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Rødløk
½ stk
Sitron
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Mynte
50 g
Vegansk srirachamajones
2 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Skjær tortillabrød i 3 cm brede strimler.
Fordel strimler på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olje med oregano. Stek i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.
TIPS: Hold et øye med chipsene, så de ikke blir brent.
Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.
Riv gulrot (uskrelt).
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong, gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, til myk.
Bland inn Za'atar, dekk til med lokk og sett til side.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Grovhakk agurk og tomat.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland rødløk [1/2 stk, 2P], en skvett sitronsaft, agurk, tomat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Finhakk mynte.
Bland sriracha, mynte og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegansk kebab med en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett Hvitløksflørt og stek i 30 sek, til velduftende.
TIPS: Legg på en tallerken med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
Anrett bulgur, gulrot, vegansk kebab og salat i en skål. Topp med myntemajones.