Gyros-inspirert bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros-inspirert bulgurbowl

Gyros-inspirert bulgurbowl

med agurk-tomatsalat og myntemajones

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Denne bulgur-bowlen er en smakseksplosjon som tar deg med på en kulinarisk reise til varmere strøk. Vi kombinerer za'atarkrydret bulgur, vegansk kebab og tomat- og agurksalat i en skål. Serveres med hjemmelagde tortillachips og toppes med en nydelig myntemajones.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Sesam
Soya
Sennep
Havre

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ g

Oregano, tørket

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

8 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

200 g

Vegansk kebab

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Mynte

50 g

Vegansk srirachamajones

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier956 kcal
Energi (kj)4001 kj
Fett55.9 g
Mettet fett55.1 g
Karbohydrater76.3 g
Sukker10.6 g
Protein29.1 g
Natrium868 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag tortillachips
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Skjær tortillabrød i 3 cm brede strimler.

Fordel strimler på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over olje med oregano. Stek i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.

TIPS: Hold et øye med chipsene, så de ikke blir brent.

Kok bulgur
2

Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.

Riv gulrot (uskrelt).

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong, gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, til myk.

Bland inn Za'atar, dekk til med lokk og sett til side.

Lag salat
3

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Grovhakk agurk og tomat.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland rødløk [1/2 stk, 2P], en skvett sitronsaft, agurk, tomat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Bland myntemajones
4

Finhakk mynte.

Bland sriracha, mynte og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek vegansk kebab
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegansk kebab med en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet.

Tilsett Hvitløksflørt og stek i 30 sek, til velduftende. 

TIPS: Legg på en tallerken med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.

Server
6

Anrett bulgur, gulrot, vegansk kebab og salat i en skål. Topp med myntemajones.