Lyst på en dansk klassiker? I dag skal vi lage danske kjøttboller, som får en spennende smak av worcestersaus. Vi serverer hakkebiffene med ovnsbakte rotfrukter, karamellisert løk, brun saus og hjemmesyltet agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Rødbete
1 stk
Løk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Kjøttbuljong
100 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
1 stk
Egg (steg 4)
1 ss
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter og rødbete (begge uskrelt) i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 5-6 min under omrøring.
Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og bland godt. Kok i 3-5 min, til mørkt. Sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Bland agurk i skålen og sett til side.
Hell av væsken før servering.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk] worcestersaus [1/2 pakke, 2P], brødrasp, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Fukt hendene og form farsen til kjøttkaker (1 per person).
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttkaker i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken og dekk med folie for å beholde varmen. Ikke vask pannen.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp stekepannen til middels varme.
Tilsett vann [1 dl | 2 dl], brun saus, kjøttbuljong og en klype pepper. La småkoke i 3 min, eller til gjennomvarm. Deretter rør inn karamellisert løk.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og kjøttkaker på tallerkener.
Topp kjøttkaker med saus og løk.
Legg syltet agurk på siden.