topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumitaco

Halloumitaco

med varm rødløkrelish og sitronaioli

Ukens tacooppskrift er en spennende variant med mange gode smaker! Halloumi har hovedrollen i dag, og vi fyller varme tortillabrød med en saftig sitronaioli og varm rødbeterelish, som både metter og smaker fantastisk. En enkel og smakfull rett.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

Salatblanding

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

24 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

1 stk

Rødbete

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

2 ts

Sukker til glaze

2 dl

Vann til glaze

¼ ts

Salt til glaze

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1152 kcal
Energi (kj)4818 kj
Fett68.8 g
Mettet fett24.1 g
Karbohydrater86.4 g
Sukker21.7 g
Protein41.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered rødbete
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft) dersom du ikke har mikro.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Riv rødbete (uskrelt) grovt.

TIPS: Bruk hansker når du river rødbete for å forhindre misfarging.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 3-4 min, eller til mykt.

Tilsett rødbete, balsamico, sukker og en klype salt. Stek videre i 2-3 min, eller til mykt. Tilsett vann og kok videre i 5-6 min, eller til væsken er redusert.

Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Bland aioli og en skvett sitronsaft i en liten skål.

Finhakk tomat.

Skjær agurk i tynne staver.

Skjær halloumi i strimler (4 per person).

Skyll salat.

Stek halloumi
4

Vask stekepannen, tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brun.

Varm tortillabrød
5

I mellomtiden, varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovn i 4-5 min.

Server
6

Sett alt på bordet.

Smør hver tortilla med sitronaioli og fyll med agurk, tomat, salat, rødbete og halloumi.

Legg sitronbåter på siden.