Ukens tacooppskrift er en spennende variant med mange gode smaker! Halloumi har hovedrollen i dag, og vi fyller varme tortillabrød med en saftig sitronaioli og varm rødbeterelish, som både metter og smaker fantastisk. En enkel og smakfull rett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
Salatblanding
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
24 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
1 stk
Rødbete
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Sitron
1 stk
Rødløk
½ ss
Olje til steking
2 ts
Sukker til glaze
2 dl
Vann til glaze
¼ ts
Salt til glaze
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft) dersom du ikke har mikro.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Riv rødbete (uskrelt) grovt.
TIPS: Bruk hansker når du river rødbete for å forhindre misfarging.
Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, eller til mykt.
Tilsett rødbete, balsamico, sukker og en klype salt. Stek videre i 2-3 min, eller til mykt. Tilsett vann og kok videre i 5-6 min, eller til væsken er redusert.
Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.
I mellomtiden, skjær sitron i båter.
Bland aioli og en skvett sitronsaft i en liten skål.
Finhakk tomat.
Skjær agurk i tynne staver.
Skjær halloumi i strimler (4 per person).
Skyll salat.
Vask stekepannen, tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brun.
I mellomtiden, varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovn i 4-5 min.
Sett alt på bordet.
Smør hver tortilla med sitronaioli og fyll med agurk, tomat, salat, rødbete og halloumi.
Legg sitronbåter på siden.