Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Poteter
½ stk
Aubergine
2 g
Panamat
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
½ pose
Oregano
250 g
Kjøttdeig av storfe
15 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Briochebrød
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær aubergine [½ stk, 2P] på langs i 1 cm skiver. Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Plasser aubergine og poteter på hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, og bland sammen med Panamat [½ stk, 2P] og en klype salt* og pepper. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P.
Press eller finhakk hvitløk. Bland halvparten av hvitløk med yoghurt i en liten skål, krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side. Skjær tomat i tynne skiver. Fjern stilk og finhakk oregano [½ stk, 2P] (spar noen blader til pynt).
Bland kjøttdeig, egg* [1 stk I 2 stk], panko [½ stk, 2P], hvetemel* [1 ss I 2 ss], oregano, salt* [1/2 ts I 1 ts] og resterende hvitløk i en stor bolle.
Form burgere av kjøttdeig (1 pr. person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek burgere i 4-5 min på hver side, inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Lag burgere litt større i diameter enn burgerbrød (de trekker seg sammen ved steking).
Skjær burgerbrød i to på midten. Varm på rist i ovnen i 3-4 min.
Smør undersiden av burgerbrød med hvitløksyoghurt. Topp med burger, aubergine, tomatskiver og resterende oreganoblad. Serveres med pommes frites og resterende hvitløksyoghurt ved siden av.