Med denne oppskriften har vi latt oss inspirere av fargerike Hawaii. Vi starter med å koke en vidunderlig kokosris. Samtidig ovnsbaker vi kikerter med BBQ-saus, sammen med paprika og squash. Men vi er ikke ferdige enda! Vi blander også en herlig ananassalsa med avokado og vårløk, og topper alt med srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 ml
Kokosmelk
150 g
Basmatiris
1 stk
Paprika
½ stk
Squash
1 pakke
Kikerter
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
50 g
Ananas
1 stk
Avokado
1 stk
Vårløk
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
2 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bland kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann [2 dl | 4 dl] i en kjele og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts], rør og sett på lokk. Senk til middels lav varme og småkok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til vannet har absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skyll kikerter.
Fordel kikerter på en side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje, BBQ-saus og krydre med en stor klype salt og pepper. Bland godt. Fordel paprika og squash på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek på øverste hylle i 10-12 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
Skjær skallet av ananas, og skjær frukten i 1 cm store biter. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje. Skjær i biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Bland ananas, avokado, halvparten av vårløken og en liten klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland srirachamajones og en skvett vann til en dressing. Rør godt i risen med en gaffel.
Anrett kokosris på tallerkener. Topp med BBQ-kikerter og grønnsaker. Legg ananassalsa i midten. Drypp over srirachamajones. Pynt med resterende vårløk.