topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiisk kikertbowl

Hawaiisk kikertbowl

med kokosris og saftig ananassalsa

Med denne oppskriften har vi latt oss inspirere av fargerike Hawaii. Vi starter med å koke en vidunderlig kokosris. Samtidig ovnsbaker vi kikerter med BBQ-saus, sammen med paprika og squash. Men vi er ikke ferdige enda! Vi blander også en herlig ananassalsa med avokado og vårløk, og topper alt med srirachamajones.

Tags:
Rask
Hvetefri
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 ml

Kokosmelk

150 g

Basmatiris

1 stk

Paprika

½ stk

Squash

1 pakke

Kikerter

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

50 g

Ananas

1 stk

Avokado

1 stk

Vårløk

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier850 kcal
Energi (kj)3555 kj
Fett37.88 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater97.59 g
Sukker24.3 g
Protein17.47 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Bland kokosmelk [½ pakke, 2P] og vann [2 dl | 4 dl] i en kjele og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts], rør og sett på lokk. Senk til middels lav varme og småkok i 15 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk til vannet har absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skyll kikerter.

Stek grønnsaker
3

Fordel kikerter på en side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje, BBQ-saus og krydre med en stor klype salt og pepper. Bland godt. Fordel paprika og squash på den andre siden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek på øverste hylle i 10-12 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

Lag ananassalsa
4

Skjær skallet av ananas, og skjær frukten i 1 cm store biter. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje. Skjær i biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Bland ananas, avokado, halvparten av vårløken og en liten klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Forbered srirachamajones
5

Bland srirachamajones og en skvett vann til en dressing. Rør godt i risen med en gaffel.

Server
6

Anrett kokosris på tallerkener. Topp med BBQ-kikerter og grønnsaker. Legg ananassalsa i midten. Drypp over srirachamajones. Pynt med resterende vårløk.